Fransk överblick del 2

I förrgår gick vi igenom lite historia om klubben och mina medspelare i laget. Nu till våra mål i stället. Ja – som ni säkert förstår så är vårt mål att hålla oss kvar i Pro A, vilket är ett tufft mål men det ska vi klara! I Pro A så finns det ca 17 spelare som håller en nivå mellan 15-100 i världen, jämfört med Sverige där vi bara har 4 på den nivån (Xu Hui, Robert Svensson, Wang Dian Yang och Omar Assar. Men vi skall göra allt vi kan för att kriga hem matcher och poäng precis överallt. Vi har inget att förlora. Så vi kommer att gasa på. Vi kommer inte vara roliga att möta för de andra lagen. Klubbens mål på sikt är att vinna Pro A, men för tillfället så befinner de sig inte där ekonomiskt och de har inte heller filosofin att värva in ett guld utan de vill utveckla oss unga och bli bäst i Frankrike. Men för att skapa förutsättningar och för att hålla kvar oss om vi blir bättre, så krävs också att deras ekonomi växer och det kämpar de för.

Mitt mål med säsongen är att växa in i ligan och få en okej kvot. För om jag klarar av den här nivån så vet jag att jag är bra, och då bör jag kunna klara mitt rankingmål som är 15o i världen efter denna säsongen. Men detta är ett mål och verkligen inget måste. Jag gör mitt bästa i träning och tävling, så får man se vart jag landar. Jag hoppas verkligen att vi klarar av att förnya Pro A kontraktet. För det skulle vara intressant att vara kvar här och en dag kanske bli fransk liga-mästare i klubben. Om vi inte klarar att hålla oss kvar så vet jag inte – Pro B är en bra liga också. Men det är för tidigt att tänka på det nu. Det gäller att leva i nuet men ändå att slänga en blick på morgondagen. För övrigt så har vi en duktig fystränare som heter Joel. Han jobbar hårt med att förbättra vår uthållighet, snabbhet, balans, koordination och i mitt fall bibehålla styrka.

Ciao

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fransk överblick del 2

 1. Benny skriver:

  Jag har en fråga till dig! som kanske inte just handlar om där du befinner dig just nu! Vilken tränare har betytt mest för dig i din karriär? alltså vem fick dig att börja träna så mycket som du gjorde/gör? eller var det din egen drivkraft? och vad var just den tränaren så bra på?

  • Hampus skriver:

   Svarar på din kommentar ikväll.

  • Hampus skriver:

   Denna frågan var inte helt enkel att svara på. Har haft väldigt många tränare genom åren, och alla har varit bra på sitt egna sätt. Sedan så har självklart vissa betytt mer än andra. Det är jag själv som har fått mig till att träna mycket. I mitt huvud så har det varit en självklarhet sedan 7 års ålder. För mig var det ett självklart logiskt tänkande att om jag vill bli bättre än alla så måste jobba mer än dem. Om du vill ha en bil, så måste du vara beredd att betala mest för den, en simpel tanke. Som senior är det inte samma sak, för på den här nivån kommer man upp mot en del andra personer som har samma filosofi. Men även att kroppen inte klarar att öka dosen, så man måste i stället se till att ha de bästa ingredienserna för att rätten ska bli riktigt god. Tror att du förstår vart jag vill komma.

Kommentarer inaktiverade.